Op workation in een tiny house op de Veluwe

Digital nomad

Op workation in een tiny house op de Veluwe

12 april 2021

Tags: , ,

Op workation in een tiny house op de Veluwe, dat klinkt toch als een droom? Gastblogger Tessa Knijnenburg (30) deed het samen met een vriendin en deelt in dit blog haar ervaring!

Een paar weken geleden werkte ik samen met een vriendin vanuit een Tiny House op de Veluwe. We wilden graag een verandering van omgeving voor ons thuiswerken en kozen voor Droompark De Zanding, omdat deze heel wat tiny houses heeft. Wonen in een tiny house in de natuur is stiekem mijn droom, dus het was perfect om dit 1,5 week uit te proberen.

Op workation in een tiny house

Digital nomads doen dit natuurlijk al langer: werken op een plek waar je ook kunt genieten van vakantie voordelen. Sinds een jaar kan de gemiddelde persoon met kantoorbaan in loondienst óók profiteren van de vrijheid om niet gebonden te zijn aan een vaste werkplek. En dat geldt ook voor mijzelf. Werken in het buitenland is momenteel geen optie, dus daarom ging ik op zoek naar mogelijkheden in Nederland. Samen met een vriendin zocht ik uit wat de mogelijkheden waren: wat is nou een leuke locatie in Nederland? We wilden op een plek zitten waar we in onze lunchpauze goede wandelingen konden maken, dichtbij een bos of park leek ons daarom wel logisch. Op deze manier kun je werken en genieten tegelijkertijd!

Lees ook: 7 fijne plekken voor een workation in Nederland

Tiny house op de Veluwe

We verbleven in een vierpersoons tiny house, zodat we beiden een eigen slaapkamer hadden. Beiden op de vliering boven de woon- en eetruimte. Net hoog genoeg om te staan en toch een knus gevoel. De knusse haardkachel zorgt voor gezelligheid, warmte en houdt je de hele dag bezig. Even tussen meetings door een extra blok hout op het vuur gooien geeft ook wel veel voldoening. 😉 

Op workation in een tiny house op de Veluwe

Omdat we voor de vierpersoons versie kozen, was de tiny house niet super ’tiny’ en hadden we allebei genoeg personal space om onze eigen dingen te doen. Als de een aan het werk is, kan de ander ook prima een boek lezen, een serie kijken of koken! Ook was er genoeg plek aan de keukentafel voor onze twee vrienden die in het weekend langskwamen. Op deze manier konden we prima borrelen, eten en spelletjes spelen! 

Door de lockdown konden we niet uiteten, dus hebben we voornamelijk zelf gekookt, wat in deze keuken prima ging. Op het park zit ook een klein restaurant waar afhalen mogelijk is; daar hebben we een pizza afgehaald. Ook Thuisbezorgd wist ons prima te vinden – onze vrijdagmiddagborrel ging daarom gepaard met sushi en sashimi! 

Lees ook: Productief thuiswerken: een stappenplan

Droomparken Tiny Office

Wat de doorslag gaf om bij Droomparken te boeken, was de tiny office. Een klein huisje met een bureau en bankje, waar vanuit je uitzicht hebt op een prachtig meer. Dit kleine kantoortje is als gast van het park gratis te gebruiken na reservering. Heerlijk om even privacy te hebben en je echte focus werk in te duiken! Ik heb de tiny office vooral gebruikt voor meetings, zodat ik hardop kon videobellen zonder koptelefoon. Maar ik kan mij ook zeker voorstellen dat wanneer je echt geconcentreerd aan het werk moet, zoals voor het maken van een presentatie of het schrijven van een boek, het de perfecte plek is om dit te doen. Wel gelijk de verwarming aanzetten in de winter, anders zit je in de kou!

De tiny office van Droomparken tijdens een workation in een tiny house op de Veluwe

Al met al beviel deze workation enorm! Het werken in een andere omgeving en wandelen in de bossen zorgt er echt voor dat je het gevoel hebt dat je eruit bent. Of ik mezelf nog steeds in een tiny house zie wonen? Ik denk het wel, mits de voorzieningen goed zijn. Een goede verwarming is wat mij betreft wel een must, anders leef je wel echt rondom het aan- en uitmaken van je kachel heen. Verder ben ik er ook achter dat ik het belangrijk vind om een grote keukentafel te hebben, waar je met meerdere mensen aan kunt eten. Allemaal goede inzichten voor als ik ooit zelf mijn eigen tiny house heb. 😉

Wij zaten dus in een vierpersoons tiny house op Droompark De Zanding en betaalden in totaal €495 voor een week. Dit was tijdens een actie met 30% korting. Er is trouwens ook een tweepersoons tiny house beschikbaar.

Inmiddels is ook de volgende tiny house alweer geboekt! Deze keer aan het strand, zodat ik in mijn lunchpauze lekker langs het strand kan wandelen. Nieuwsgierig hoe dat bevalt en of ik daarna nog steeds in een tiny house wil wonen? Lees in dit blog mijn ervaring bij Basecamp IJmuiden!

Lees ook:

3 likes

Your email address will not be published.