add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

4 leuke steden voor een workation in Spanje

Digital nomad

4 leuke steden voor een workation in Spanje

22 mei 2024

Tags: , , , , ,

Spanje is de perfecte bestemming voor een workation. Het land heeft een mediterraan klimaat waardoor de zon er het hele jaar door veel schijnt, er is veel mooie natuur maar ook veel bruisende steden, en het leven is er over het algemeen wat goedkoper dan in Nederland. Daarnaast is er geen tijdsverschil, wat handig is als je veel online meetings hebt. Aangezien Spanje een van mijn favoriete bestemmingen voor remote werken is, zet ik in dit artikel de leukste steden op een rij. Veel plezier!

4 leuke steden voor een workation in Spanje

De afgelopen jaren ben ik vaak op workation in Spanje geweest. De ene keer een week, de andere keer een maand. Wil jij ook remote werken in Spanje? Lees dan snel verder voor 4 leuke Spaanse steden!

Valencia workation

Mijn nummer 1 bestemming voor een workation in Spanje is Valencia. Het is de op twee na grootste stad van Spanje, maar toch voelt het absoluut niet zo groot aan. De vele parken, palmbomen, het sfeervolle oude centrum, het lange stuk strand en de vele leuke plekjes om te eten en drinken maken dat je na een werkdag een instant vakantiegevoel hebt. En dat is maar goed ook, want je gaat hier niet voor niks op workation. Maar Valencia heeft ook een grote freelance community, en daarom zijn er veel flexwerkplekken in de stad te vinden. Denk aan coworking spaces, maar ook veel koffietentjes waar je welkom bent om remote te werken. En dat maakt het ook meteen heel gemakkelijk om gelijkgestemden te ontmoeten!

Lees ook: 

9x leuke koffietentjes in Valencia waar je kunt werken

Remote werken in Málaga

Een andere stad die het stadsleven met strand combineert én top is voor een workation, is Málaga. Deze stad zit vol met parken, leuke winkels, hotspots en mooie historische gebouwen. Aan zowel bezienswaardigheden als flexwerkplekken geen tekort, en die combinatie maakt remote werken in Málaga een mega aanrader!

Ook leuk aan Málaga: je kunt vanuit hier gemakkelijk met de trein naar een andere mooie Spaanse stad reizen. Wat denk je van Sevilla in 1:55 uur of Madrid in 2:30 uur? Je kunt zelfs een dagtrip vanuit Málaga naar Marokko maken! Hoe leuk is dat?

Lees ook: Doen in Málaga: 10 tips voor je stedentrip

Doen in Malaga: 9 tips voor je stedentrip

Palma de Mallorca workation

Een workation in Palma de Mallorca is ook een top idee. De hoofdstad van Mallorca ligt aan het strand, dus na een werkdag duik je zo de zee in. Het openbaar vervoer op het eiland werkt goed, dus je zou zelfs elke dag een ander strand kunnen bezoeken. Verder is Palma de Mallorca zelf ook echt een leuke stad, vol gezellige restaurants met terrasjes, leuke winkels en mooie bezienswaardigheden. Ook zijn er voldoende coworking spaces, colivings en koffietentjes waar je je laptop open kunt klappen.

Lees ook: Remote werken op Mallorca: tips voor een workation

Remote werken op Mallorca: tips voor een workation

Remote werken in Madrid

Zoek je meer echt het stadsleven voor een workation in Spanje? Kijk dan eens naar Madrid! Het is de hoofdstad van Spanje, en daarmee echt anders dan de andere drie Spaanse steden in dit rijtje. Minder zon, zee, strand – maar niet minder genieten. Want je zult je niet snel vervelen in Madrid. Zo ben ik al meerdere keren in deze stad geweest, en toch zie ik er elke keer weer wat nieuws! Nog een voordeel: een grote stad betekent veel flexwerkplekken: het wordt dus nog lastig kiezen uit alle opties om remote te werken.

Lees ook: 

Spanje workation: remote werken in Madrid

Meer Spanje tips? Lees dan ook: 

Dit artikel bevat een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.