Travel

8 redenen om de lente in Valencia te vieren

16 februari 2024

Tags: , ,

De lente in Valencia is een heerlijke periode. De zon schijnt volop, de temperatuur ligt rond 15-20 graden en de straten zijn versierd met paarse bloemetjes van de Judasbomen. De lente valt buiten het hoogseizoen, dus het is niet zo druk in Valencia. Ook zijn er een aantal evenementen die in het voorjaar plaatsvinden. Kortom: genoeg redenen om Valencia in het voorjaar te bezoeken!

Lees ook: 12 dingen die je moet weten als je naar Valencia gaat

Lente in Valencia

Lees verder voor 8 redenen om de lente in Valencia te vieren!

Valencia staat in bloei

In Valencia ruik je de lente, letterlijk. En dat komt door de vele Judasbomen. Deze bomen staan door de hele stad en herken je aan hun paarse bloemetjes. Prachtig om te zien en heel fotogeniek. Daarnaast staat de stad natuurlijk vol met de bekende sinaasappelbomen. In het voorjaar zie je de bloesem en sinaasappels samen in de boom hangen. Deze sinaasappels zijn erg zuur en kun je niet eten. De sinaasappelbloesem ruikt wel heel lekker!

Lente in Valencia: Jacaranda bomen

Het klimaat in het voorjaar

Valencia heeft een mediterraan klimaat, met warme zomers en milde winters. De warmste maand is augustus en de koudste maand is januari. In het voorjaar ligt de temperatuur tussen de 15-20 graden. Het kan regenen, maar er zitten ook dagen van 30 graden tussen! Qua kleding moet je dus eigenlijk van alles wat inpakken. En vooral laagjes aantrekken! Want waar het ’s ochtends nog best fris kan zijn, is het ’s middags in de zon lekker warm. Vergeet ook zeker niet je badkleding, want op warme dagen in de lente kun je gewoon naar het strand. De zeetemperatuur ligt rond de 16 graden, dus dat is nog best fris.

Lees ook: Dit zijn de leukste hotspots van Valencia

Valencia hotspots: Mercabanyal

Je kunt een sinaasappelboomgaard bezoeken

Valencia staat bekend om haar heerlijke sinaasappels. Ze worden over de hele wereld geëxporteerd! In de regio van Valencia liggen dan ook enorm veel sinaasappelboomgaarden. En het leuke is dat je die kunt bezoeken om daar sinaasappels te plukken! Dit kan natuurlijk alleen in het seizoen, van december t/m mei.

Tijdens de Orange Farm and Orchard Trip with Tastings krijg je een rondleiding over de boomgaard, leer je over het proces en mag je zelf sinaasappels plukken om mee naar huis te nemen. Tenslotte kun je allerlei lokale producten proeven, zoals sinaasappelsap, tangerines, likeurtjes, jam en honing.

Las Fallas

Van 1 t/m 19 maart is het feest in Valencia, want dan vindt Las Fallas plaats. Dit is het grootste straatfestival van Spanje, met optochten, optredens en elke dag om 14:00 uur vuurwerk. Eigenlijk begint het al op de laatste zondag van februari (25-02-2024), want dan wordt Las Fallas officieel geopend met vuurwerk en lichtshows. Deze feestdag heet La Crida.

Het is bijna de hele maand feest, maar tussen 15 en 19 maart gaat het écht los. Aan het einde van Las Fallas worden de grote beelden die door de stad staan in brand gestoken en is er een vuuroptocht. Dit feest trekt jaarlijks zo’n miljoen bezoekers en je kunt er dan ook niet omheen. Weet dat accommodaties deze periode ook een stuk duurder zijn dan normaal.

Las Fallas in Valencia

Pasen in Valencia

Ook Pasen wordt in Valencia uitgebreid gevierd. In Spanje heet de week voorafgaand aan Pasen ‘Semana Santa’, wat Heilige Week betekent. Elke dag zijn er verschillende vieringen en processies. Deze vinden voornamelijk plaats in de wijk rondom het strand en de haven. Erg bijzonder om een keer mee te maken!

Let op: op de meeste feestdagen in Valencia zijn de winkels en supermarkten dicht. De meeste horeca is wel open, maar kan wat drukker zijn omdat veel Valencianen dan buiten de deur eten.

Valencia Vliegerfestival

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april) wordt het Valencia Vliegerfestival op het strand van Malvarrosa gehouden. Vanaf 11:00 uur zal de lucht voor de promenade gevuld zijn met levendige kleuren, dansend op het ritme van de wind.

Valencia Vliegerfestival

Feestdag San Vicente Ferrer

Op de tweede maandag na Pasen wordt de beschermheilige San Vicente Ferrer geëerd. Door de hele stad staan altaren en duizenden mensen lopen mee in een grote processie.

Wijnfestival Mostra de Vins

Van 4 t/m 8 april vindt het jaarlijkse wijnfestival Mostra de Vins in Valencia plaats. Hier kun je kennismaken met de heerlijke wijnen, bieren, likeuren, cava’s en andere producten die in Valencia worden geproduceerd! Een kaartje kost €10 en daarvoor krijg je een wijnglas en twee consumpties. Je kunt een ticket bij de ingang kopen of online. Mostra de Vins vindt plaats in het Turia Park, tussen de brug Puente de la Exposición en de brug Puente de las Flores.

Lees ook: Doen in Valencia: 13 tips voor je stedentrip

Valencia in het voorjaar bezoeken

Vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam kun je rechtstreeks naar Valencia vliegen. De vliegtijd vanaf Schiphol is zo’n 2,5 uur. Voordelige vliegtickets naar Valencia met een directe vlucht vind je het beste via KLM of vergelijk verschillende luchtvaartmaatschappijen via TIX.nl.

Een hotel in Valencia boek je gemakkelijk via Booking.com. Vraag je eerst af waar je wilt verblijven: in het centrum, een gezellige wijk daar net buiten of aan het strand? Op zich ligt alles niet heel ver weg van elkaar, en het openbaar vervoer is goed geregeld. Zo reis je met de bus in een half uur van het centrum naar het strand.

Mijn Valencia hotel tips lees je in de volgende blogs:

Meer Valencia tips? Lees dan ook:

Artikel van 08-04-2023, laatste update: 16-02-2024

0 likes

Your email address will not be published.