Koffie en wifi in Ruzafa, Valencia (Spanje)

Travel

4x goede koffie en wifi in Ruzafa, Valencia

4 oktober 2018

Tags: , , ,

Voor de tweede keer dit jaar ben ik in Valencia, Spanje. Nog een keer genieten van het zomerse weer (begin oktober nog steeds), het buitenleven, de combinatie van het strand en de stad, de fijne prijzen, etc. Heerlijk! En in de tussentijd wordt er natuurlijk ook gewoon gewerkt, het liefst vanuit fijne koffietentjes. Dit keer verbleef ik in de wijk Ruzafa: een hippe wijk met enorm veel opties voor gezellige koffietentjes, maar ook vintage winkels, barretjes en restaurants. Ik heb op zoveel fijne plekken gezeten (met en zonder laptop) dat ik naast het 5x koffie en wifi in Valencia lijstje, besloot er nog een te maken: 4x goede koffie en wifi in Ruzafa. Komen ze!

Blackbird

Hier at ik de lekkerste vegan bananenbrood ooit. Een grote plak, goed van smaak, en gewoon heerlijk. Alleen hiervoor zou ik al terug gaan. En ik heb vernomen dat de (niet vegan) carrot cake ook erg lekker is. Maar de koffie, met havermelk als optie, is ook super lekker. Er wordt zelfs gezegd dat ze hier de lekkerste koffie van Valencia serveren! Het is geen enorme zaak, maar er zijn genoeg plekken om te zitten, met een lange tafel waar laptop werkers kunnen zitten.

Lees ook: Vegan in Valencia: mijn tips en favoriete tentjes

Bluebell Coffee Co.

Bluebell Coffee Co. hanteert een wifi-vrij weekend, maar doordeweeks ben je welkom om aan de gezamenlijke tafel te werken. De keuken houdt rekening met het milieu, en serveert alleen producten van het seizoen. Zijn de sinaasappelen niet in het seizoen? Dan kun je er geen sinaasappelsap krijgen. Wat mij betreft alleen maar een goede keuze, want alles wat ze serveren is daardoor dus extra vers en lekker! Ze hebben ook een kleine tuin waar je kunt zitten, zoals je op de foto bovenaan dit artikel kunt zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Café ArtySana

Ik liep hier de eerste keer zo voorbij, maar dat maakt de verrassing extra groot. Als je naar binnen loopt zie je een aantal gezellige zitplekjes, en als je doorloopt langs de keuken vind je links een lange tafel voor laptop werkers en rechts een binnentuin. Fijn! De menukaart is volledig vegetarisch, en ze bieden een uitgebreide brunch met veel verschillende opties voor €9,- aan. Hmmmm! Let wel op: op maandag zijn ze dicht.

Ubik Café

Ubik is een café, boekenwinkel, cultureel centrum en bios in één. Door alle boeken om je heen voelt het een beetje als een enorme huiskamer, dus mocht je je alleen voelen dan is dit een goede plek om naartoe te gaan. Enne, heb je tijdens of na het werken trek: ze hebben een hele chille kaart, met vegan opties. Denk aan een vegan tortilla, focaccia met nepkaas, rucola en zongedroogde tomaat, en een veggie burger. YUM! En die kun je trouwens ook op het terras voor de deur eten, mocht het mooi weer zijn.

Heb jij nog tips voor tentjes met goede koffie en wifi in Ruzafa? Let me know! Lees via deze link mijn andere artikelen over Valencia.

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Koffietentjes in Valencia, Spanje Hotspots voor koffie en wifi in Ruzafa in Valencia, Spanje

10 likes

Your email address will not be published.