Travel

7x goede koffie in Ruzafa, Valencia

20 september 2023

Tags: , ,

Ruzafa is een hippe wijk in Valencia, met enorm veel opties voor gezellige koffietentjes, maar ook vintage winkels, barretjes en restaurants. Ik heb op zoveel fijne plekken gezeten (met en zonder laptop) dat ik naast het lijstje 9x leuke koffietentjes in Valencia om remote te werken, besloot er nog een te maken: 7x goede koffie in Ruzafa. Komen ze!

Lees ook: 4x leuke hotels in Ruzafa, de hipste wijk van Valencia

7x goede koffie in Ruzafa

Tip: in mijn Valencia Reisgids vind je alle info over Valencia in 1 e-book. Van praktische tips tot de leukste bezienswaardigheden, activiteiten en hotspots én een handige Google Maps kaart waarin alles is opgeslagen!

Fran Cafe

Fran Cafe is het mooiste koffietentje van Valencia. En dat niet alleen, de specialty coffee en zoete baksels – zoals hele lekkere vegan bananenbrood – zijn ook heerlijk. Het enige nadeel is dat je er niet echt kunt zitten. Er staat een klein bankje binnen en een bankje voor de deur, maar verder is Fran Cafe meer bedoeld voor to go. Tip: neem alles mee en wandel naar Parque Central om daar te picknicken.

Koffie in Ruzafa: Fran Cafe

Bluebell Coffee Co.

Bluebell Coffee Roasters is een sfeervol zaakje met ronde bogen en een binnentuintje. De menukaart is wisselend, maar bevat altijd wel een aantal vegan opties. De keuken houdt rekening met het milieu, en serveert alleen producten van het seizoen. Zijn de sinaasappelen niet in het seizoen? Dan kun je er geen sinaasappelsap krijgen. Wat mij betreft alleen maar een goede keuze, want alles wat ze serveren is daardoor dus extra vers en lekker! Op de kaart staan o.a chia pudding, matcha pancakes en diverse goed belegde toasts. Ook drink je hier de lekkerste koffie van eigen bonen. Voor een cappuccino met havermelk en vegan avocado toast rekende ik €10 af.

Bluebell Coffee Co. hanteert een wifi-vrij weekend, maar doordeweeks is het, tenzij het er druk is, geen probleem om er je laptop open te klappen.

Koffie en wifi in Ruzafa, Valencia (Spanje)

DDL Boutique

Dulce de Leche is een begrip in Valencia. Vitrines vol taart, croissants en andere lekkernijen. Elk moment van dag kun je je zoete trek hier stillen, want het is elke dag open & van ’s ochtends tot ’s avonds! Er zijn niet heel veel vegan opties, maar wel een vegan croissant.

Dulce de Leche heeft meerdere vestigingen: DDL Boutique (in Ruzafa), Dulce de Leche Central (dichtbij Station Nord) en Dulce de Leche França (dichtbij Ciutat de les Arts i les Ciències). Vooral bij DDL Boutique kan er een flinke rij staan voor de balie. Je doet namelijk eerst je bestelling, en gaat daarna zitten.

Valencia hotspots: Dulce de Leche Boutique

Ubik Café

Ubik Café is een café, boekenwinkel, cultureel centrum en bios in één. Langs de muren staan enorme boekenkasten vol boeken, waardoor het een beetje als een enorme huiskamer aanvoelt. De menukaart is onderverdeeld in vegan, vegetarisch en vlees, dus je kunt je niet vergissen. Vegan opties zijn onder andere: vegan tortilla, focaccia met vegan kaas, rucola en zongedroogde tomaat, en een veggie burger. YUM! Er is ook een fijn terras.

Lees ook: Waar te verblijven in Valencia: dit zijn de 6 leukste wijken

Café ArtySana

Café Artysana is een gezellig koffietentje, met een extra ruimte met lange tafel speciaal voor flexwerkers. Als je naar binnen loopt zie je een aantal gezellige zitplekjes, en als je doorloopt langs de keuken vind je links een lange tafel voor laptop werkers en rechts een binnentuin. Fijn! De menukaart is volledig vegetarisch met veel vegan opties, en ze bieden een uitgebreide brunch met veel verschillende opties voor €14,- aan. Hmmmm!

Sinds kort is er een tweede vestiging van Café Artysana geopend, in de wijk Cabanyal. Dit zit dichtbij het strand! Heerlijk dus om na het werken een strandwandeling te maken.

leuke koffietentjes in Valencia waar je kunt werken: Artysana

Jardin Urbano

Jardin Urbano is een kleurrijk zaakje met veel planten. De gehele kaart is plantbased, en varieert van vegan croissants tot patatas bravas. Dus of je nou een leuk plekje voor een ontbijt, lunch, borrel, diner of werkplek zoekt: bij Jardin Urbano zit je goed. Voor een verse jus d’orange, vegan croissant en panini rekende ik hier €6,50 af.

Blackbird

Blackbird in Ruzafa staat bekend om hun goede koffie, er wordt zelfs gezegd dat ze hier de beste koffie van Valencia serveren! Ik ga hier standaard heen voor een iced latte met havermelk en een plak vegan bananenbrood. Want dat is geen dun droog plakje, maar goede dikke plak die heerlijk moist is. Hiervoor rekende ik €7,30 af. Verder op de kaart: diverse goed gevulde toasts, sandwiches en andere baksels. Bestellen doe je bij de balie, en dan kun je meteen even tussen al het lekkers in de vitrine kijken. Je kunt zowel binnen als buiten op het terras zitten.

Valencia Hotspots: Blackbird Café in Ruzafa

Heb jij nog tips voor tentjes met goede koffie in Ruzafa? Let me know! Lees via deze link mijn andere artikelen over Valencia, waaronder:

Bekijk ook mijn Valencia guides:

  • Valencia Solo Travel Guide – vol praktische tips & een volledig 3-daags programma
  • Valencia Reisgids – alle info over Valencia in 1 e-book. Van praktische tips tot de leukste bezienswaardigheden & een handige Google Maps kaart waarin alles is opgeslagen

Artikel van 04-10-2018, laatste update: 20-09-2023

10 likes

Your email address will not be published.