Koffie en wifi in Ruzafa, Valencia (Spanje)

Travel

4x goede koffie en wifi in Ruzafa, Valencia

4 oktober 2018

Tags: , , ,

Voor de tweede keer dit jaar ben ik in Valencia, Spanje. Nog een keer genieten van het zomerse weer (begin oktober nog steeds), het buitenleven, de combinatie van het strand en de stad, de fijne prijzen, etc. Heerlijk! En in de tussentijd wordt er natuurlijk ook gewoon gewerkt, het liefst vanuit fijne koffietentjes. Dit keer verbleef ik in de wijk Ruzafa: een hippe wijk met enorm veel opties voor gezellige koffietentjes, maar ook vintage winkels, barretjes en restaurants. Ik heb op zoveel fijne plekken gezeten (met en zonder laptop) dat ik naast het 5x koffie en wifi in Valencia lijstje, besloot er nog een te maken: 4x goede koffie en wifi in Ruzafa. Komen ze!

Lees ook: 

Bluebell Coffee Co.

Bluebell Coffee Co. hanteert een wifi-vrij weekend, maar doordeweeks is het, tenzij het er druk is, geen probleem om er je laptop open te klappen. De keuken houdt rekening met het milieu, en serveert alleen producten van het seizoen. Zijn de sinaasappelen niet in het seizoen? Dan kun je er geen sinaasappelsap krijgen. Wat mij betreft alleen maar een goede keuze, want alles wat ze serveren is daardoor dus extra vers en lekker! Ze hebben ook een kleine tuin waar je kunt zitten, zoals je op de foto bovenaan dit artikel kunt zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Café ArtySana

Ik liep hier de eerste keer zo voorbij, maar dat maakt de verrassing extra groot. Als je naar binnen loopt zie je een aantal gezellige zitplekjes, en als je doorloopt langs de keuken vind je links een lange tafel voor laptop werkers en rechts een binnentuin. Fijn! De menukaart is volledig vegetarisch, en ze bieden een uitgebreide brunch met veel verschillende opties voor €10,- aan. Hmmmm! Helemaal top als je hier een dagje gaat werken: je mag de brunch in meerdere rondes laten komen zodat je niet alles in één keer hoeft op te eten. Let wel op: op maandag zijn ze dicht.

4x goede koffie en wifi in Ruzafa, Valencia

Café Artysana

Coworken bij Artysana in Ruzafa, Valencia

Ubik Café

Ubik is een café, boekenwinkel, cultureel centrum en bios in één. Door alle boeken om je heen voelt het een beetje als een enorme huiskamer, dus mocht je je alleen voelen dan is dit een goede plek om naartoe te gaan. Enne, heb je tijdens of na het werken trek: ze hebben een hele chille kaart, met vegan opties. Denk aan een vegan tortilla, focaccia met nepkaas, rucola en zongedroogde tomaat, en een veggie burger. YUM! En die kun je trouwens ook op het terras voor de deur eten, mocht het mooi weer zijn.

Blackbird

Hier at ik het lekkerste vegan bananenbrood ooit. Een grote dikke plak, vol smaak, en gewoon heerlijk. Alleen hiervoor zou ik al terug gaan. En ik heb vernomen dat de (niet vegan) carrot cake ook erg lekker is. Maar de koffie, met havermelk als optie, is ook super lekker. Er wordt zelfs gezegd dat ze hier de lekkerste koffie van Valencia serveren! Drie keer ‘lekker’ achter elkaar, als je nu nog niet overtuigd bent? Het is geen enorme zaak, maar er zijn genoeg plekken om te zitten, met een lange tafel waar laptop werkers kunnen zitten.

Edit: je kunt hier nog wel terecht voor de heerlijke menukaart, maar niet meer om te werken. De wifi is uitgezet.

Vegan bananenbrood bij Blackbird in Ruzafa, Valencia

Heb jij nog tips voor tentjes met goede koffie en wifi in Ruzafa? Let me know! Lees via deze link mijn andere artikelen over Valencia, waaronder:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Koffietentjes in Valencia, Spanje Hotspots voor koffie en wifi in Ruzafa in Valencia, Spanje

10 likes

Your email address will not be published.