add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Yin Yoga in Amsterdam: Delight Yoga Prinseneiland

Mindset

Yin Yoga in Amsterdam: 8 fijne yogascholen

17 mei 2024

Tags: , , , ,

Yin Yoga is al jaren mijn lievelings. Het is een vorm van yoga waarbij je vooral liggende en zittende houdingen doet, en die zo’n 3-5 minuten vasthoudt. Het gaat vooral om je lichaam stretchen en innerlijke rust vinden. Heerlijk om de dag mee te beginnen of juist te eindigen! Ik volg zo’n drie à vier keer per week Yin Yoga in Amsterdam, dus weet inmiddels de fijnste yogascholen wel te vinden. In dit artikel zet ik ze op een rij!

Lees ook:

Yin Yoga in Amsterdam

Eerst een tipje tussendoor. Yoga lessen kunnen best prijzig zijn, je betaalt zo €15 à €20 voor een losse les. Daarom heb ik een abonnement op OneFit, waarmee je vanaf €32,50 per maand 4 lessen bij diverse yogascholen in Amsterdam kunt volgen. Er zijn ook grotere abonnementen, voor als je liever wat vaker gaat. Echt ideaal vind ik het, zeker aangezien je naast yoga ook veel andere sporten binnen dit abonnement kunt doen. En je kunt ‘m elke maand uit -en aanzetten, wat super handig is als je net als ik veel reist.

Via mijn link krijg je 4 gratis workouts als je je voor het eerst bij OneFit aanmeldt!

The White Door Studio

We beginnen meteen met de mooiste yogaschool: The White Door Studio in Amsterdam-West. Als je hier binnenkomt zie je meteen dat overal aan is gedacht: van het knappe interieur tot het klaarleggen van alle props die je tijdens de les nodig hebt – een klein gebaar maar toch voelt het zo verwelkomend. De yogaruimte is een soort ruime loft met groene wanden en dakramen waar lekker veel daglicht doorheen komt. Naast yin yoga – wat hier overigens Grounding Yin heet – kun je er ook andere vormen van yin yoga volgen, zoals Grounding Yin & Sound, Cleansing Acu Yin en Dreamy Yoga Nidra.

The White Door Studio, Visseringstraat 39-H, Amsterdam

Yin Yoga in Amsterdam-West: The White Door Studio

Bluebirds Yoga

Bluebirds Yoga omschrijft zichzelf als een zentrum voor mensen die alles uit het leven willen halen, maar toch ook goed voor zichzelf willen zorgen. Zo kun je hier terecht voor yoga, cardio, massages, acupunctuur en kennis over gezond leven. Er worden diverse Yin lessen gegeven: ‘gewone’ Yin Yoga, maar ook Yin & Mindfulness, Yin Yoga & Reiki en Restorative Yoga.

Bluebirds Centrum, Prinsengracht 493A, Amsterdam
Bluebirds Oost, Louise Wentstraat 186, Amsterdam
Bluebirds West, Jan Evertsenstraat 4-8, Amsterdam

Yin Yoga in Amsterdam: Bluebirds Yoga

De Nieuwe Yogaschool

De Nieuwe Yogaschool is een vrij grote school, in een prachtig monumentaal pand, waar meer dan 90 yoga en meditatielessen per week worden gegeven. Hiernaast kun je er ook terecht voor diverse workshops, trainingen, massages en andere behandelingen. Bijzonder: elke werkdag wordt er van 8:00-8:45u een gratis meditatie gegeven. Ik vind het heerlijk om bij De Nieuwe Yogaschool voor een yoga les wat te lezen of als de zon schijnt lekker in de tuin te gaan zitten; wat een oase van rust zo middenin de stad!

Tip: deze yogastudio biedt online ook diverse yoga lessen en trainingen! Bekijk bijvoorbeeld de 6-weekse online meditatiecursus of het One Day Retreat.

De Nieuwe Yogaschool, Laurierstraat 109, Amsterdam

Yin Yoga in Amsterdam: de fijnste yogascholen

Equal Yoga

Bij Equal Yoga worden fysiek uitdagende Hot Power Yoga-lessen gegeven, wat invloed heeft op de Yin Yoga-lessen die hier worden gegeven. De les heet Equal Yin en het blijft Yin, maar is net wat uitdagender én in een verwarmde ruimte. De studio’s lijken op dansstudio’s, met veel spiegels en de matjes best dichtbij elkaar. Tijdens de yin lessen worden de lichten gedempt, waardoor je wel goed in je eigen bubbel komt. Een hele fijne les als je wel zin hebt in Yin, maar het wel wat uitdagender mag. Equal Yoga op de Rozengracht is mijn favoriet!

Equal Yoga Rozengracht, Rozengracht 191, Amsterdam
Equal Yoga Linneausstraat, Linneausstraat 30, Amsterdam
Equal Yoga Hoofdweg, Hoofdweg 122, Amsterdam

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Equal Yoga (@equalyoga) op

Lees ook: Een week in een stilte-retraite in Thailand: mijn ervaring

The Cosmos

The Cosmos is een boutique yoga en pilates studio. Er zijn twee vestigingen: in Amsterdam-West, om de hoek van de Ten Katemarkt, en in De Pijp. Je kunt er naast Yin Yoga ook terecht voor onder andere Aromatherapy Yoga, Hip Hop Yoga, Moon Yoga en Yang Yin Yoga. Fijn hier vind ik vooral de Yin Yoga with Live Music. Goed om te weten: The Cosmos heeft geen kleedkamer, douche en kluisjes, maar je kunt daarvoor wel om de hoek bij Studio 191 terecht.

The Cosmos West, Douwes Dekkerstraat 30H, Amsterdam
The Cosmos De Pijp, Lutmastraat 191 B, Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Cosmos (@thecosmosamsterdam)

TULA

Mijn favoriete yogastudio voor Yin Yoga in Amsterdam West is TULA. Er zijn twee vestigingen: Bos en Lommer en Westerpark. Ik ga het liefst naar TULA Bos en Lommer, omdat de zalen er wat groter zijn, waardoor je minder dicht op elkaar ligt, en het er door de grote ramen lekker licht is. Je hebt uitzicht op het Bos en Lommerplantsoen, wat ook wel rustgevend is. Doordat deze locatie hoge plafonds heeft, wordt er ook Aerial (Restorative) Yoga gegeven, heerlijk! TULA Westerpark ligt in de Spaarndammerbuurt. Deze studio is wat kleiner, waardoor er wel meer ruimte voor persoonlijke aandacht is. Beide studio’s hebben dus hun voordelen.

TULA Bos en Lommer, Bos en Lommerplein 175, Amsterdam
TULA Westerpark, Houtrijkstraat 38, Amsterdam

Lees ook: 5 fijne koffietentjes in Amsterdam-West

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TULA Yogastudio’s (@tula.yogastudios) op

Yagoy

Ook Yagoy heeft twee vestigingen: in West en in de Pijp. Yagoy West is de eerste locatie, en is een knusse boutique studio, met veel ramen. Yagoy de Pijp is een stuk groter, met drie ruime zalen en een klein cafeetje. Ook deze locaties hebben beide hun voordelen!

Yagoy West, Postjesweg 106-1, Amsterdam
Yagoy de Pijp, Karel du Jardinstraat 33 BG&1, Amsterdam

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yagoy | Yoga Your Way (@yagoynl) op

Balanzs

Balanzs (voorheen Delight Yoga) zit op twee locaties in Amsterdam: dichtbij het Haarlemmerplein en dichtbij het Weesperplein. Stuk voor stuk hele mooie studio’s. Op de Nieuwe Achtergracht volg je een les onder de grote dakramen die natuurlijk licht binnenlaten, en op het Prinseneiland lig je onder een koepel en kijk je uit over het water. Naast Yin Yoga kun je er o.a. ook terecht voor Yin Yang Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra.

Balanzs, Nieuwe Achtergracht 11, Amsterdam
Balanzs, Prinseneiland 20G, Amsterdam

Yin Yoga in Amsterdam: Delight Yoga Prinseneiland

Yoga benodigdheden

In principe hebben yogascholen alle benodigde props. Mocht je het fijn vinden je eigen spullen te gebruiken, kan ik je het volgende aanraden:

Een fijne yogamat:

Yoga blokken:

En een yoga bolster:

Wat zijn jouw favoriete studio’s voor Yin Yoga in Amsterdam? Laat het weten in de comments, ik ben altijd op zoek naar nieuwe plekken! Meer Amsterdam? Lees dan ook:

Artikel van 12-03-2020, laatste update: 17-05-2024

1 likes

Your email address will not be published.