Yin Yoga in Amsterdam: de fijnste yogascholen

Mindset

Yin Yoga in Amsterdam: de fijnste yogascholen

12 maart 2020

Tags: , , ,

Yin Yoga is al een aantal jaar mijn lievelings. Het is een vorm van yoga waarbij je vooral liggende en zittende houdingen doet, en die zo’n 3-5 minuten vasthoudt. Het gaat vooral om je lichaam stretchen en innerlijke rust vinden. Heerlijk om de dag mee te beginnen of juist te eindigen! Ik volg zo’n drie à vier keer per week Yin Yoga in Amsterdam, dus weet inmiddels de fijnste yogascholen wel te vinden. In dit artikel zet ik ze op een rij!

Lees ook: 7x online yin yoga lessen

Yin Yoga in Amsterdam

Eerst een tipje tussendoor. Yoga lessen kunnen best prijzig zijn, je betaalt zo €15 à €20 voor een losse les. Daarom heb ik een abonnement van OneFit, waarmee je voor €65 per maand maximaal 16 lessen kunt volgen (maximaal 4 per locatie per maand). Echt ideaal vind ik het, zeker aangezien je naast yoga ook veel andere sporten kunt doen. En je kunt je abonnement elke maand uit -en aanzetten, handig voor als je net als ik veel reist. Via deze link krijg je €5 korting op je eerste maand (en ik €5 korting, waarvoor dank!).

Bluebirds Yoga

Bluebirds Yoga omschrijft zichzelf als een zentrum voor mensen die alles uit het leven willen halen, maar toch ook goed voor zichzelf willen zorgen. Zo kun je hier terecht voor yoga, cardio, massages, acupunctuur en kennis over gezond leven. De signature Superles zorgt er in 60-90 minuten voor dat je met HIIT, Pilates, Vinyasa Yoga én Yin Yoga eindigt met het gevoel dat je iets gedaan hebt, maar ook tot rust bent gekomen.

Bluebirds Centrum, Prinsengracht 493A, Amsterdam
Bluebirds Oost, Louise Wentstraat 186, Amsterdam
Bluebirds West, Jan Evertsenstraat 4-8, Amsterdam

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bluebirds – Yoga Amsterdam (@bluebirdsamsterdam) op

De Nieuwe Yogaschool

De Nieuwe Yogaschool is een vrij grote school, in een prachtig monumentaal pand, waar meer dan 90 yoga en meditatielessen per week worden gegeven. Hiernaast kun je er ook terecht voor diverse workshops, trainingen, massages en andere behandelingen. Bijzonder: elke werkdag wordt er van 8:00-8:45u een gratis meditatie gegeven. Ik vind het heerlijk om hier voor een yoga les wat te lezen of als de zon schijnt lekker in de tuin te gaan zitten; wat een oase van rust zo middenin de stad!

De Nieuwe Yogaschool, Laurierstraat 109, Amsterdam

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Nieuwe Yogaschool (@denieuweyogaschool) op

Equal Yoga

Bij Equal Yoga worden fysiek uitdagende Hot Power Yoga-lessen gegeven. Dat heeft ook invloed op de Yin Yoga-lessen die hier worden gegeven, Equal Yin 26 genoemd. Het blijft Yin, maar het is net wat uitdagender én in een verwarmde ruimte. De studio’s lijken op dansstudio’s, met veel spiegels, maar tijdens de yin lessen worden de lichten gedempt. Een hele fijne les als je wel zin hebt in Yin, maar het wel wat uitdagender mag. Ik ben zelf nog niet in Equal Yoga Linneausstraat geweest, maar die op de Rozengracht vind ik erg fijn!

Equal Yoga Rozengracht, Rozengracht 191, Amsterdam
Equal Yoga Linneausstraat, Linneausstraat 30, Amsterdam

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Equal Yoga (@equalyoga) op

Lees ook: Een week in een stilte-retraite: mijn ervaring

The Cosmos

The Cosmos is een relatief nieuwe yogaschool, om de hoek van de Ten Katemarkt. Je kunt er naast Yin Yoga ook terecht voor onder andere Chakra Yoga, Moon Yoga, Aromatherapy Yoga en Hip Hop Yoga. Fijn hier vind ik vooral de Yin Yoga with Live Music, op zondagavond. Goed om te weten: The Cosmos heeft geen kleedkamer, douche en kluisjes, maar je kunt daarvoor wel om de hoek bij Studio 191 terecht.

The Cosmos, Douwes Dekkerstraat 30H, Amsterdam

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Cosmos (@thecosmos_yw) op

TULA

Mijn favoriete yogastudio voor Yin Yoga in Amsterdam West is TULA. Er zijn twee vestigingen: Bos en Lommer en Westerpark. Ik ga het liefst naar TULA Bos en Lommer, omdat de zalen er wat groter zijn, waardoor je minder dicht op elkaar ligt, en het er door de grote ramen lekker licht is. Je hebt uitzicht op het Bos en Lommerplantsoen, wat ook wel rustgevend is. Doordat deze locatie hoge plafonds heeft, wordt er ook Aerial (Restorative) Yoga gegeven, heerlijk! TULA Westerpark ligt in de Spaarndammerbuurt. Deze studio is wat kleiner, waardoor er wel meer ruimte voor persoonlijke aandacht is. Beide studio’s hebben dus hun voordelen.

TULA Bos en Lommer, Bos en Lommerplein 175, Amsterdam
TULA Westerpark, Houtrijkstraat 38, Amsterdam

Lees ook: 5 fijne koffietentjes in Amsterdam-West

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TULA Yogastudio’s (@tula.yogastudios) op

Yagoy

Ook Yagoy heeft twee vestigingen: in West en in de Pijp. Yagoy West is de eerste locatie, en is een knusse boutique studio, met veel ramen. Yagoy de Pijp is een stuk groter, met drie ruime zalen en een klein cafeetje. Ook deze locaties hebben beide hun voordelen!

Yagoy West, Postjesweg 106-1, Amsterdam
Yagoy de Pijp, Karel du Jardinstraat 33 BG&1, Amsterdam

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yagoy | Yoga Your Way (@yagoynl) op

Yoga benodigdheden

In principe hebben yogascholen alle benodigde props. Mocht je het fijn vinden je eigen spullen te gebruiken, kan ik je het volgende aanraden:

Wat zijn jouw favoriete studio’s voor Yin Yoga in Amsterdam? Laat het weten in de comments, ik ben altijd op zoek naar nieuwe plekken!

1 likes

Your email address will not be published.