5x betaalbare hotels in Amsterdam

Travel

5 moderne & betaalbare hotels in Amsterdam

24 december 2019

Tags: , , ,

Van vrienden uit het buitenland krijg ik vaak de vraag of ik betaalbare hotels in Amsterdam ken. Ik stuur dan altijd een lijstje opties door, maar bedacht me dat dat voor Nederlanders net zo handig is. Amsterdam is namelijk een dure stad, en als je liever niet al te veel voor een overnachting wil betalen, moet je flink zoeken. Dus om je daarbij te helpen, bij deze 5 goede maar betaalbare hotels in Amsterdam! Ze zijn modern ingericht, zitten op goede locaties, en kosten gemiddeld €85 per nacht voor een tweepersoonskamer. Top toch? Veel plezier!

Lees ook: 5x fijne koffietentjes in Amsterdam-West

Betaalbare hotels in Amsterdam

Generator Amsterdam

Generator Amsterdam zit in Amsterdam-Oost, aan het Oosterpark. Een geweldige locatie, want met een beetje geluk heb je vanuit bed uitzicht op het park. Daarnaast zitten er veel gezellige koffietentjes, barretjes en restaurants in de buurt. Generator is een keten, het zit bijvoorbeeld ook in Parijs en Berlijn, en is een luxere versie van een hostel. Het wordt ook wel een poshtel of designhostel genoemd. Het leuke van Generator Amsterdam is dat het gevestigd is in een voormalig Universiteitsgebouw, wat onder andere terug te zien is in de bar, die in de voormalige collegezaal zit. Daarnaast is er een geheime bar in de voormalige boilerruimte. Er zijn slaapzalen, maar ook tweepersoonskamers met eigen badkamer.

Voor een overnachting bij Generator Amsterdam betaal je vanaf €68 voor een tweepersoonskamer, en €85 voor een kamer met uitzicht op het park.

5x goede & betaalbare hotels in Amsterdam

Foto: Generator Amsterdam

The Student Hotel

Net als Generator, is The Student Hotel een keten en een luxere variant van een hostel. In Amsterdam zitten twee locaties: in Oost (genaamd The Student Hotel Amsterdam City) en in West. Beide locaties hebben een restaurant, lounge, fitnesscentrum en coworking space. De kamers zijn maar modern ingericht en voorzien van een bureau, flatscreen-tv en eigen badkamer.

Bij The Student Hotel Amsterdam West betaal je vanaf €80 per nacht voor een tweepersoonskamer. The Student Hotel Amsterdam City is iets duurder, daar kost een overnachting vanaf €105. Er zijn ook studios en suites beschikbaar.

Betaalbaar hotel in Amsterdam: The Student Hotel Amsterdam

Foto: The Student Hotel Amsterdam City

Hotel Casa Amsterdam

Hotel Casa Amsterdam is een modern hotel in Amsterdam-Oost, dichtbij het Amstel station. Het heeft een bar, restaurant én geweldig dakterras genaamd Nest. Alleen voor dat laatste moet je er al heen, wat overigens ook als niet-gast kan! Elke kamer is modern maar basic ingericht, en voorzien van een bed, bureau, tv en koelkast.

Voor een tweepersoonskamer bij Hotel Casa Amsterdam betaal je vanaf €85 per nacht.

Betaalbaar hotel in Amsterdam: Hotel Casa

Foto: Hotel Casa Amsterdam

CitizenM Amsterdam South

CitizenM Amsterdam South ligt, zoals de naam al zegt, in Amsterdam-Zuid. Op zo’n 5 minuten wandelen ligt aan de ene kant Station Zuid, en aan de andere kant het Beatrixpark. Fijne locatie dus! De kamers zijn modern ingericht, hebben kamerbrede ramen (grote plus!), een extra groot bed, en flatscreen-tv met gratis on-demandfilms. Verder staat er een douchecel met regendouche in de kamer, die licht doorzichtig is. Wel handig om van tevoren te weten. 😉

Een overnachting in een tweepersoonskamer bij CitizenM Amsterdam South kost vanaf €91 per nacht.

Betaalbaar hotel in Amsterdam: CitizenM Amsterdam South

Foto: CitizenM Amsterdam South

Via Amsterdam

Via Amsterdam is een luxere variant van een hostel, en richt zich op een hybride vormgeving, samen met street art en urban design. Officieel zit het nét buiten Amsterdam, namelijk in Diemen-Zuid, maar je kunt er gemakkelijk met de auto of ov komen. Zo ben je met de metro binnen tien minuten in het centrum.

Op de begane grond vind je restaurant The Dude. Hier staan verschillende gerechten op de kaart, zoals een poké bowl, pita falafel, en diverse salades en burgers. Ben je naast een hotel ook op zoek naar een coworking space? Naast Via Amsterdam zit Via Work, met 126 werkplekken, verdeeld over 35 afsluitbare kantoren, 42 vaste units en 20 flexplekken. En 24/7 open, hoe chill?

Voor een kamer met tweepersoonsbed en eigen badkamer betaal je bij Via Amsterdam vanaf €87 per nacht. Er zijn ook verschillende soorten slaapzalen, waar je voor een bedje vanaf €20 per nacht betaalt.

Lees ook: Sustainable Staycation: 3 groene hotels in Amsterdam

Bewaar dit artikel op Pinterest:

hotels in Amsterdam, Nederland: 5x modern en betaalbaar

Dat waren mijn 5 favoriete en betaalbare hotels in Amsterdam! Heb jij nog aanraders? Laat ze achter in de comments!

1 likes

Your email address will not be published.