Met de trein naar Berlijn reizen

Travel

Met de trein naar Berlijn reizen

15 september 2023

Tags: , , ,

Wil jij met de trein naar Berlijn reizen? Goed idee! De trein naar Berlijn doet er vanaf Amsterdam 6:20 uur over. Rechtstreeks, dus zonder over te stappen. Onderweg kun je lekker chillen, lezen of werken, terwijl je het landschap buiten ziet veranderen. Voor je het weet ben je er! Benieuwd naar de treinreis naar Berlijn vanuit Nederland? In dit blog deel ik mijn ervaring, hoe lang de reis duurt, de prijs en nog wat extra tips.

Lees ook: Berlijn stedentrip tips: 9 leuke dingen om te doen

Met de trein naar Berlijn

Met de trein naar Berlijn reizen is ideaal. Je hoeft niet super vroeg in te checken, maar komt gewoon 15 minuten van tevoren op het station aan en stapt in de trein. In de trein is wifi, er zijn stopcontacten, een bistro waar je wat eten en drinken kunt kopen en je kunt af en toe je benen strekken. Eenmaal in Berlijn kom je middenin de stad aan op station Berlin Hauptbahnhof – het centraal station van Berlijn. Daarnaast is het natuurlijk veel duurzamer dan vliegen. De trein is de meest duurzame vorm van reizen, dus je bent ook nog eens goed bezig. Tickets boek je gewoon via NS International.

Lees ook: 10 leuke treinreizen binnen Europa vanuit Nederland

Hoe lang duurt de treinreis naar Berlijn?

Met Intercity Berlijn reis je vanaf Amsterdam Centraal rechtstreeks naar Berlijn. De reis duurt 6:20 uur. Je kunt natuurlijk ook op een andere plek in Nederland instappen, en dan is de reis nog korter ook! Bijvoorbeeld in Amersfoort, dan duurt de treinreis naar Berlijn nog maar 5:46 uur.

De Intercity Berlijn begint op Amsterdam Centraal en stopt onderweg in Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo, Hengelo, Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück, Bad Oeynhausen, Minden, Hannover, Wolfsburg, Stendal en Berlijn.

Berlijn stedentrip tips: Prenzlauer Berg

Wat kost een treinreis naar Berlijn?

De treintickets naar Berlijn gaan al vanaf €38 enkele reis. En hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs! Als je op het laatste moment nog een ticket wilt kopen, dan kunnen de prijzen flink hoger zijn. De goedkoopste retourprijs tussen Amsterdam en Berlijn is €76. Dit is zonder zitplaatsreservering, wat €4 per persoon kost. Dit is niet verplicht, maar zou ik je wel aanraden. In de 1e klas is de zitplaatsreservering bij de prijs van het treinticket inbegrepen.

Bekijk huidige tarieven van de trein tickets via NS International & boek meteen!

Tip: reis je vanaf je woonplaats naar Amsterdam CS of een ander station in Nederland om daar op de Intercity Berlijn te stappen? Boek je ticket dan vanaf het station bij jou in de buurt, want dan betaal je maximaal €9 voor een enkele reis.

Doen in Berlijn: bus 100

Wat is goedkoper: met de trein of vliegtuig naar Berlijn?

Waarschijnlijk denk je dat een vlucht naar Berlijn goedkoper is dan een treinkaartje. Dit komt omdat vliegtuigmaatschappijen reclame maken met stuntprijzen. Maar daar komen altijd kosten bij! Sowieso als je bagage wilt inchecken, maar ook als je een stoel wilt reserveren of onderweg iets te eten of drinken wilt kopen – want dat zit er alleen bij KLM bij. En wat denk je van reiskosten naar Schiphol of een ander vliegveld? Daarnaast moet je vanaf het vliegveld in Berlijn ook nog kosten maken om in het centrum te komen.

Met de trein heb je daar een duidelijker beeld van. Je vertrekt vanuit het centrum en komt aan in het centrum van Berlijn. Je mag zoveel bagage mee nemen als je wilt, vloeistoffen mogen ook gewoon.

Lees ook: 5 redenen waarom treinen chiller is dan vliegen

Berlijn tips

Nog een paar laatste tips voor je Berlijn stedentrip:

» Boek voor je eerste dag de Berlijn highlights fietstour. Hiermee krijg je in korte tijd een goed beeld van de stad, zie je alle bekende bezienswaardigheden én onbekende plekken. De gids stopt regelmatig voor bijzondere verhalen, achtergronden en het maken van foto’s.

» Op zoek naar een fijn hotel in Berlijn? Ik ben er meerdere keren geweest en heb daardoor een lijstje met Berlijn hotel tips in verschillende wijken van de stad. Kijk bijvoorbeeld eens naar Nhow Berlin, het Michelberger Hotel of het spiksplinternieuwe The Hoxton Charlottenburg.

Lees ook: 

Michelberger Hotel in Berlijn

Benieuwd naar andere leuke treinreizen in Europa? Lees dan ook:

0 likes

Your email address will not be published.