add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Waarom je minstens één keer in je leven naar New York wilt

Travel

Waarom je minstens één keer in je leven naar New York wilt

2 april 2024

Tags: ,

New York, New York: a city so nice they named it twice. De iconische skyline, de wereldberoemde bezienswaardigheden, de culturele diversiteit, New York is gewoon…magisch! Je zult je er geen dag vervelen. Wanneer je door de straten van deze stad loopt, is er zóveel te zien dat je ogen en oren tekort komt. New York is een stad die je minstens één keer in je leven moet bezoeken.

Waarom je minstens één keer in je leven naar New York wilt

De iconische bezienswaardigheden

De lijst van de leukste dingen om te doen in New York is eindeloos! Natuurlijk heb je de bekende bezienswaardigheden zoals het Vrijheidsbeeld, The Empire State Building, Fifth Avenue, de Brooklyn Bridge, Grand Central Terminal, Chinatown, Central Park en Times Square, maar er is nog veel meer. Of je nou van musea houdt, graag gaat winkelen, de stad vanaf grote hoogte wilt bekijken, een foodie bent die bij alle nieuwste hotspots wilt eten, een musical op Broadway wilt bekijken of de verschillende wijken wilt ontdekken. New York heeft echt voor ieder wat wils.

Doen in New York: 15 tips die je niet wilt missen

De tegenstellingen

New York is een stad die altijd in beweging is: 7 dagen per week, 24 uur per dag. Er is altijd wel iets te doen, ongeacht het tijdstip! Maar toch kun je er ook rust vinden. Zo heeft Central Park een oppervlakte van 341 hectare – dat is 10 keer zo groot als het Vondelpark in Amsterdam. Het is een heerlijke plek om rond te wandelen, te picknicken of gewoon te chillen. Ook qua wijken is er veel diversiteit. Zo heb je Midtown, het centrum van New York waar onder andere het drukke Times Square zit. Het tegenovergestelde daarvan is Brooklyn Heights: een hele statige en rustige buurt in Brooklyn. Je zou bijna niet geloven dat je nog in New York bent, zo gemoedelijk is het er! Maar je hebt bijvoorbeeld ook het Financial District, China Town, SoHo en West Village. Elke buurt biedt weer een heel ander gezicht én sfeer.

New York is het centrum van kunst & cultuur

In New York zijn een aantal van de belangrijkste musea ter wereld te vinden op het gebied van kunst, geschiedenis en cultuur. De drie bekendste musea in New York zijn het Guggenheim, het Metropolitan Museum of Art en het American Museum of Natural History. Daarnaast heb je ook nog het Museum of Modern Art (MoMa), 9/11 Memorial Museum, The Metropolitan Museum of Art, New Museum of Contemporary Art, Jewish Museum en Whitney Museum of American Art. En dan heb ik ze echt nog niet allemaal benoemd! Tijdens je stedentrip moet je minstens één museum hebben bezocht.

Doen in New York: 9/11 Memorial & Museum

Er is altijd wat nieuws te ontdekken

Als je voor het eerst naar New York gaat, staan alle iconische bezienswaardigheden natuurlijk op het programma. Je kunt New York niet verlaten voordat je de adembenemende skyline, Brooklyn Bridge, Central Park en The Empire State Building hebt gezien. Maar dat betekent niet dat je na je eerste bezoek alles hebt gezien. Inmiddels ben ik vier keer in New York geweest en elke keer heb ik andere dingen gedaan. Ik vond het zelfs elke keer leuker worden, omdat je dan de meer onbekende bezienswaardigheden en wijken gaat ontdekken. Daarnaast is New York een stad die altijd in beweging is, dus er zijn altijd nieuwe restaurants, pop-up bars, concept stores, leuke marktjes en ga zo maar door. Goed excuus om het niet bij één bezoek te houden dus!

Meer New York blogs:

Leuke activiteiten vanuit New York: 

Dit artikel bevat een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.