add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Alleen reizen naar Lissabon: tips voor een solo reis

Travel

Alleen reizen naar Lissabon: tips voor een solo reis

7 april 2024

Tags: , ,

Lissabon is een van mijn favoriete steden voor een solo trip. Het is zo’n mooie stad, meer dan genoeg leuks te doen, gave hotspots te ontdekken, en je ontmoet er gemakkelijk andere mensen – als je daar zin in hebt. Wil jij ook alleen reizen naar Lissabon? Lees dan snel verder voor mijn ervaring en tips!

Lees ook: Alles wat je wilt weten over solo reizen

Lissabon Solo Travel Guide

Om jouw solo reis naar Lissabon zo makkelijk mogelijk te maken, heb ik de Lissabon Solo Travel Guide opgesteld. Hierin vind je alle info die je nodig hebt voor je solo trip: van praktische tips tot een volledig 3-daags programma. Hoe kom je van het vliegveld naar je hotel? Wat zijn fijne hotels voor solo reizigers? Hoe ontmoet je nieuwe mensen – als je dat al wilt? Maar ik vertel je ook wat de leukste wijken van Lissabon zijn, welke hotspots je niet wilt missen, waar je goed kunt winkelen en hoe je als vrouwelijke soloreiziger voor je eigen veiligheid zorgt. Kortom: met één druk op de knop ben jij helemaal voorbereid voor je solo reis naar Lissabon.

Lissabon Solo Travel Guide

Deze handige reisgids kost €14,95 en na aankoop kun je meteen een uitgebreid PDF-bestand downloaden, met daarin alles wat je wilt weten voor je solo trip naar Lissabon. Denk aan:

» 34 pagina’s vol solo travel & Lissabon tips
» Een volledig uitgewerkt programma voor 3 dagen, waarmee je het leukste van Lissabon ziet
» Een lijstje extra activiteiten voor als het regent (je weet maar nooit!)
» Praktische tips over de beste reistijd en hoe openbaar vervoer werkt
» De fijnste hotels voor solo reizigers
» Informatie over de leukste wijken van Lissabon met bekende én onbekende bezienswaardigheden
» De leukste hotspots om te ontbijten, lunchen, dineren – of dat nou uitgebreid is of juist een snelle hap
» Een inpaklijstje van dingen die je niet mag vergeten
» Bonus: een Google Maps kaart waarin alle hotspots & bezienswaardigheden zijn opgeslagen

Lissabon Solo Travel Guide kopen

Alleen reizen naar Lissabon

Wil je vast een voorproefje? Hieronder geef ik je alvast een aantal praktische tips voor je solo reis naar Lissabon.

Solo trip boeken

First things first! Onderstaande reistips kunnen je helpen bij het plannen van je solo stedentrip. Laten we bij het begin beginnen: de solo reis naar Lissabon. Je kunt kiezen voor een vlucht vanaf Schiphol met KLM, vanaf Eindhoven, Rotterdam of Schiphol met Transavia of vergelijk verschillende vluchtmaatschappijen via TIX.nl. De vlucht duurt zo’n 3 uur.

Lees ook: Dit moet je weten als je naar Lissabon gaat: 9 praktische tips

Hotel of hostel in Lissabon

Ook voor je verblijf in Lissabon heb ik een aantal hele fijne tips, of je nou in een gezellig hostel wil zitten of jezelf wilt verwennen met een luxe hotelkamer!

  • Budget hostel: Lost Inn Lisbon Hostel zit op een top locatie in de wijk Bairro Alto. Je loopt aan de ene kant zo naar zee, en via de andere kant naar het centum. Er hangt een hele chille sfeer, en is met verschillende slaapzalen lekker goedkoop.
  • Hotel met zowel slaapzalen als privékamers: Selina Secret Garden Lisbon, in het centrum van Lissabon. Fijn dakterras, zwembad, coworking space en een gedeelde keuken. Dit is mijn persoonlijke favoriet!
  • Hotel met zwembad: Torel Palace, voor als je jezelf even wilt verwennen. Dit hotel ligt op één van de zeven heuvels en biedt een geweldig uitzicht over Lissabon. De kamers zijn stuk voor stuk super mooi ingericht, en eromheen vind je allerlei tuinen, zitjes, ligbedden en een zwembad.

Lees ook: 9 leuke hotels in Lissabon: van goedkoop tot luxe met zwembad

Hotel in Lissabon: Torel Palace

Mensen ontmoeten

Dat je alleen op reis gaat, betekent niet dat je je hele solo trip alleen móet blijven. Mag natuurlijk wel. Maar als je het leuk vindt om andere mensen te ontmoeten, kun je het beste een hostel boeken. Daar worden vaak activiteiten georganiseerd en staat iedereen over het algemeen open voor het ontmoeten van andere mensen. Vaak hebben hostels zowel slaapzalen als privékamers, mocht je een beetje privacy wel op prijs stellen (zoals ik).

Een andere mogelijkheid om mensen te ontmoeten, is om een activiteit te boeken. Zoals een fietstour door Lissabon. Je gaat dan met een groep op pad en als er een klik is kunnen jullie daarna gezellig nog een drankje doen!

Lees ook: 16 must-do tips voor je Lissabon stedentrip

Fietstour langs de Taag

Dingen alleen doen

Maar het is natuurlijk ook wel erg leuk om tijdens je solo reis in ieder geval een paar dingen in je eentje te ondernemen. Zoals ik al zei is er meer dan genoeg te doen in Lissabon! Ga bijvoorbeeld naar een Miradouro: een uitzichtpunt waar je over de stad kunt uitkijken. Of ga naar een van de vele rooftop bars en trakteer jezelf op een cocktail. Vind je dat wat spannend? Begin dan met een koffietje of ontbijtje in een leuke hotspot. Neem een boek of notitieboekje mee zodat je wat te doen hebt als je je ongemakkelijk voelt. Misschien is het op het begin wat onwennig, maar zodra je eenmaal lekker zit met wat lekkers voor je neus zul je ontspannen en gaan genieten!

In mijn Lissabon Solo Travel Guide vind je onder andere een heel programma voor 3 dagen, waarbij je langs de leukste wijken en bezienswaardigheden komt. Perfect voor als dit je 1e solo trip is, of je zelf geen zin hebt om de solo reis voor te bereiden!

Meer tips voor je Lissabon solo trip? Lees dan ook: 

Artikel van 07-04-2022, laatste update: 06-05-2024

0 likes

Your email address will not be published.