add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

The Hoxton Rome: het mooiste hotel net buiten het centrum

Travel

The Hoxton Rome: het mooiste hotel net buiten het centrum

25 september 2021

Tags: , , ,

The Hoxton ken je wellicht uit Amsterdam, Londen of Parijs, maar sinds dit jaar is The Hoxton Rome open – de eerste vestiging in Italië! En laat ik daar nou net zijn langskomen tijdens m’n treinreis vanuit Nederland naar Zuid-Italië. Het hotel ligt net buiten het toeristische gebied, maar alsnog dichtbij allerlei leuke dingen om te doen. En het hotel zelf is prachtig en beschikt over een koffiebar, restaurant en een heerlijk terras. Lees verder voor alles wat je wilt weten over The Hoxton Rome!

Lees ook: Doen in Rome: 10 originele tips voor je stedentrip

The Hoxton Rome

The Hoxton Rome zit in Parioli, een groene buurt net buiten het toeristische gebied van de stad. Het is er dus niet al te druk, maar je bent overal wel zo! Zo loop je in 8 minuten naar het mooie stadspark Villa Borghese, maar zitten er ook veel leuke restaurants en traditionele trattoria’s op loopafstand.

Het hotel zit in een klassiek Italiaans gebouw, dat is verbouwd en ingericht met de herkenbare Hoxton stijl met Italiaanse twist: mid-century Italian design. Je komt binnen in de lobby van The Hoxton, wat aanvoelt als een woonkamer. Een koffiebar op rechts, lange tafels op links en even verderop de meest uitnodigende banken.

Er zijn 192 hotelkamers, zoals altijd verdeeld over de drie signature Hox categorieën Cosy, Roomy en Biggy. De kamers zijn  ingericht met rustieke parketvloeren, uitgesproken kleuren en overal lokale kunst en design. Verder zijn ze voorzien van een minibar, koffie en theefaciliteiten, radio en kledingrek. Aan alles is dus gedacht! Prachtig ook is de badkamer, met blauwe tegels en gouden accenten.

Bekijk de huidige tarieven voor The Hoxton Rome en boek je overnachting meteen!

Rome hotel tips: The Hoxton

Restaurants Cugino en Elio

The Hoxton zou The Hoxton niet zijn als het niet een (of twee) fijne restaurants zou huizen. Bij The Hoxton Rome vind je Cugino en Elio. Cugino is een een relaxed café waar je de hele dag terecht kunt. Overdag voor koffie, versgebakken zoetigheden, ontbijt of lunch, en om 18:00 uur voor een aperitivo. Vanaf dan kun je cocktails bestellen, geserveerd met homemade antipasti. Je kunt binnen aan de bar plaatsnemen, op een van de banken of tafels in de lobby – die aanvoelt als een huiskamer – of buiten op het heerlijke terras. Daarnaast is er Elio, een restaurant dat open is voor lunch en diner. Op de kaart Italiaanse gerechten met een twist.

Liever een hotel met zwembad in Rome? Lees dan ook: 7x heerlijk hotel met zwembad in Rome

The Hoxton Rome restaurants: Cugino & Elio

Cugino & Elio

Weekendje Rome boeken

Wil je een weekendje Rome boeken? Dan kunnen onderstaande reistips helpen je bij het boeken van je vakantie.

» Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je in 2:15 uur naar Fiumicino Airport in Rome. Kijk voor rechtstreekse vluchten op KLM.nl of vergelijk verschillende luchtvaartmaatschappijen via TIX.nl.

» Wist je dat je ook met de trein naar Rome kunt reizen? Bijvoorbeeld met tussenstops in Parijs, Nice en Cinque Terre. Lees er meer over in dit artikel of boek je internationale treinreis via NS International.

» Een hotel boek je gemakkelijk via Booking.com. Wil je liever een hotel met zwembad? Lees in dit blog 7x heerlijk hotel met zwembad in Rome.

Meer Italië tips? Lees dan ook: 

Meer The Hoxton hotels? Lees dan ook:

0 likes

Your email address will not be published.