add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Vegan in Montreal

Travel

Vegan in Montreal: mijn favo koffietentjes & restaurants

2 november 2018

Tags: , , ,

Toen ik in de trein van New York naar Montreal zat, bekende ik op Instagram al dat ik nog niet zoveel onderzoek naar de Canadese stad gedaan had, omdat ik meer met NYC bezig was geweest. Maar natuuurlijk had ik wel naar vegan restaurants in Montreal gezocht! Want als je veganistisch eet móet je het internet wel afspeuren, anders kan het nog wel eens lastig worden. Maar ik ben de beroerdste niet, dus bij deze mijn tips om vegan in Montreal te eten.

Lees ook: Tip: met de trein van New York City naar Montreal reizen

Vegan in Montreal

Twee dingen die je in ieder geval moet eten in Montreal:

  • Bagels, ze komen hier vandaan [maar dat zeggen ze in NYC ook 🙄].
  • Poutine, het nationale gerecht. Dit is patat overgoten met jus en getopt met kaas. Ik vond een vegan variant bij Herbivores, een bio supermarkt met een soort snackbar erbij. Eerlijk: it’s not my favorite, maar de niet-vegan versie is heerlijk volgens mijn Canadese schoonzus.

Lees ook: Montreal stedentrip: eet, slaap & to do tips

Vegan hotspots in Montreal

Herbivores

When in Montreal, you eat Poutine. Dit nationale gerecht bestaat uit patat, overgoten met jus en bestrooid met kaas. Niet echt vegan dus. Maar aangezien ik er wel heel benieuwd naar was, en de enthousiaste verhalen van mijn Canadese schoonzus had gehoord, ging ik op zoek naar een vegan variant. En deze vond ik bij Herbivores, een bio supermarkt met een soort snackbar erbij. Ik vond het alleen niet zo lekker. Dat kan heel goed aan de nep-kaas liggen, maar het klinkt ook gewoon niet zo super. Toch? Doe mij maar een gewoon frietje zonder jus en kaas. 😉

La Panthère Verte

Dit is een veganistische keten. Daarnaast is het ook meteen een van de groenste restaurants in de stad: ze gebruiken biologische ingrediënten en werken op milieuvriendelijke wijze. Vooral de falafel-sandwich schijnt hier to die for te zijn, dus die zou ik zeker bestellen als ik jou was.

Resto Vego

Tegenover La Panthère Verte zit Resto Vego. Ga hierheen voor heerlijke vega en vegan ontbijtjes, lunches, salades en snacks. Ik vond de cappuccino met amandelmelk alleen niet zo goed gelukt. Je kunt er gaan zitten, maar ze hebben ook veel lekkere to go opties voor als je bijvoorbeeld Mont Royal gaat beklimmen.

Sophie Sucrée

Sophie Sucrée is een super cute koffietentje en bakkerij. De inrichting is heel knus, er staan vitrines vol vegan croissants, taarten, cupcakes, brownies, en scones, en alles wordt geserveerd op vintage servies. Moet ik nog meer zeggen? Oh ja, de koffie is er top.

Vegan in Montreal

Andere vegan hotspots in Montreal die nog op mijn lijstje staan:

  • Café Parvis
  • Moleskine

Heb jij nog andere tips om vegan in Montreal te eten? Please do share in the comments! Lees ook:

11 likes

Your email address will not be published.