5 digital nomad blogs

Digital nomad

5 digital nomad blogs die jou helpen er ook een te worden

3 juni 2019

Tags: ,

Toen ik twee jaar geleden (tijdens een stilte retraite in Thailand) besloot om een digital nomad te worden, besloot ik daar ook meteen een blog over op te zetten. Ik had daarvoor namelijk nog nooit van digital nomads gehoord, en vond dat iedereen dat deze mogelijkheid te weten moest komen! Inmiddels heb ik er heel wat blogs over geschreven, maar toch krijg ik er nog vaak vragen over. Daarom bij deze een bundeling van 5 digital nomad blogs, die jou gaan helpen er ook een te worden. Klik vooral door naar de artikelen, want ze staan vol met info en tips!

Bekijk ook: Video: hoe ik van kantoorbaan naar digital nomad-bestaan ging

5 digital nomad blogs

1. Hoe word je een digital nomad?

Hoe word je een digital nomad? Dat is een vraag die ik steeds vaker via Instagram en Facebook binnenkrijg. En waar het voor de een “gewoon doen!” is, gaat daar voor de ander toch meer denkwerk inzitten. Ik ben meer een denker en val dus zeker in de laatste categorie. Daarom heb ik een stappenplan ‘Hoe word je een digital nomad?’ opgesteld. Hopelijk heb je er wat aan!

Fijne werkplek op het strand: Beachclub Birds Kijkduin

2. Hoe betaal je een leven als digital nomad?

“Ga je nu alweer op vakantie?” is wat ik vaak krijg te horen als ik weer op reis ga. Niet gek, want een leven als digital nomad klinkt ook wel erg luxe. En dat is het ook zeker, alleen niet in de zin van geld. Het is (als je het slim aanpakt) namelijk goedkoper dan het leven in Nederland! In dit artikel leg ik het je uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

3. Hoe kom je als digital nomad aan opdrachtgevers?

Als jij (net als ik) van een kantoorbaan naar een digital nomad-leven switcht, is werk regelen het eerste wat je moet doen. Toen ik nog als hoofdredacteur van een website werkte, merkte ik dat ik het schrijven miste en SEO en social media erg leuk vond. Hierom besloot ik freelance tekstschrijver te worden, en bedrijven met hun SEO en social media-kanalen te helpen. Ik had daar inmiddels wel veel ervaring mee, maar nog niet als freelancer. Dit moest ik dus gaan opbouwen, en dat is aardig gelukt. Omdat het me vaak gevraagd wordt door mensen die twijfelen over het digital nomad-schap, vertel ik in dit artikel hoe ik als digital nomad aan opdrachtgevers kom.

4. Hoe blijf je als digital nomad gemotiveerd om te werken?

Als ik in het buitenland ben, krijg ik vaak de vraag hoe ik daar gemotiveerd blijf om te werken. Want ja, er zijn nogal wat afleidingen! Een nieuwe omgeving die je graag wilt verkennen, nieuwe vrienden waar je wat mee wilt drinken, de zon waar je in wilt zitten, en ga zo maar door. Gelukkig heb ik aardig wat discipline en weet ik goed dat ik moet werken om dit leven vol te kunnen houden. Daarnaast vind ik m’n werk heel leuk, dus is het bijna nooit een straf om te ‘moeten’ werken. En het geeft me eigenlijk ook wel een productief gevoel! Maar aangezien dit natuurlijk niet voor iedereen geldt, heb ik in dit artikel een aantal tips verzameld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

5. Essentiële gadgets voor digital nomads

Als digital nomad werk je overal. In je koffer of backpack zit dus niet alleen kleding, maar ook alles wat je nodig hebt om te kunnen werken. Je zou misschien denken dat dat bij een laptop en oordopjes blijft, maar helaas. Er zijn nog een aantal essentiële gadgets voor digital nomads zijn. In dit artikel staan ze op een rij.

Meer digital nomad blogs? In het menu rechtsboven op m’n website vind je de rubriek ‘Digital Nomad‘, die daar vol mee staat!

5 likes

Your email address will not be published.