Digital nomad: Mick van Zadelhoff (23)

Digital nomad

Het leven van een digital nomad: Mick van Zadelhoff (23)

1 oktober 2018

Tags: ,

Mick van Zadelhoff is met zijn 23 jaar de jongste digital nomad die ik tot nu toe heb gesproken. Zo leuk om te zien dat mensen van elke leeftijd en levensfase deze stap nemen! Mick begon als dj, maar besloot op een gegeven moment om dat aan anderen over te laten en ze online te helpen met hun marketing. Hierdoor kreeg hij de mogelijkheid om werken en reizen te combineren, wat al snel zijn lifestyle werd. Ik was benieuwd naar zijn verhaal!

Wanneer ben je een digital nomad geworden en hoe ging dit in z’n werk?

“Ik ben inmiddels 14 maanden on the road met mijn busje, en dat bevalt me nog zeer. Het omslagmoment was toen ik mijn dj bedrijfje in de ban deed en besloot om in plaats van zelf te dj-en, dit door andere mensen te laten doen en hen alleen nog online te helpen. Nu ik alleen nog maar online actief was in de marketing, was het voor mij plotseling mogelijk om te gaan reizen terwijl ik aan het werk was. Dit probeerde ik eerst voor enkele weken, maar daarna was het al snel duidelijk dat dit gewoon mijn nieuwe lifestyle kon worden. Dat voelde erg fijn, het gaf me een vrij gevoel.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mick van Zadelhoff (@demodernenomaden) op

Waar ben je op dit moment en hoe ben je daar terecht gekomen?

“Op dit moment ben ik in Nederland. Ik ben voor mijn oma aan het zorgen die net een operatie heeft gehad. En ja, ook dat is een voordeel. Ik kan vanwege mijn digitale werk namelijk 24/7 in haar huis zijn om haar te helpen.

Maar wees gerust, over een paar weekjes kun je me voor één maand vinden in Tirana, de hoofdstad van Albanië. Tevens was ik vorige week nog in Novi Sad, een stad in Servië. Ja, je reist veel als digital nomad en dat is dan ook een beetje de leefstijl. Maar zo af en toe terug zijn in Nederland vind ik ook heerlijk. Dat is namelijk ook een mooi moment om weer eens met mijn klanten bij te praten en snel nog wat dj gigs te doen. The best of both worlds. 😉 ”

Hoe zorg je on the road voor inkomsten?

“Ik doe dus de online marketing voor dj bedrijven. Althans, daar begon ik mee. Inmiddels doe ik de marketing voor tal van bedrijven en verdien ik daar mijn geld mee. Mijn klanten krijg ik tegenwoordig vooral via mijn website De Moderne Nomaden. Voorheen moest ik het volledig hebben van acquisitie mails, maar daar was ik gelukkig vrij goed in.”

Wat vind je het leukst aan het leven als digital nomad?

“Wat zou jij doen als je iedere dag exact kon bepalen wat je die dag ging doen? Precies. De vrijheid van mijn bestaan is zo groot. Alles wat ik doe, is wie ik ben. En die vrijheid opent een hoop nieuwe wegen. Zo kun je plotseling bezig zijn met het schrijven van een boek, het helpen van anderen, inspireren en genieten. Er is tijd voor alles wat mijn hartje begeert en ik kan dat ook nog eens doen op de plek die ik wil!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mick van Zadelhoff (@demodernenomaden) op

Wat had je van tevoren anders verwacht?

“Eerst was ik aan het reizen in een snelheid die niet was vol te houden. Ik wilde alles zien. Na een paar maanden gaf ik dat op omdat het onmogelijk was te combineren met mijn werk. Tevens was het ook zo dat dat het reizen een stuk minder leuk maakte, omdat alles op elkaar begon te lijken. De reiskriebels verdwenen. Tegenwoordig reis ik dan ook met de rem erop. Eén maand per plek, dat is een beetje de regel. Ik woon er dan echt en ga op in de cultuur en krijg locals als vrienden. Daar hecht ik veel waarde aan. Vooraf dacht ik dus dat ik superman was, maar dat bleek niet menselijk.”

Is er iets wat je achteraf anders had gedaan?

“Ik denk dat je als digitale nomade ook een thuis nodig hebt. Een plek om terug te komen en even alle ervaringen door je heen te laten gaan. Ik heb in het afgelopen jaar zoveel moois meegemaakt, maar ook dat moet verwerkt worden. Inmiddels heb ik dan ook een eigen plek in Nederland. Niet dat ik daar vaak ben, maar wanneer ik dan een keer terug kom, is het heerlijk om een plek voor mezelf te hebben.”

Heb je tips voor beginnende digital nomads?

“Stop met doemdenken, vergeet even de regels die de maatschappij voor je heeft opgesteld en start met leven. Er is geen perfect moment om te gaan, althans, dat is er wel, maar alleen gevoelsmatig. En verder, doe het vooral rustig aan, als digital nomad hoef je niet terug, je hebt alle tijd.”

Volg Mick op Instagram of check z’n website om meer te lezen! Meer verhalen van digital nomads? Lees de interviews met COO Chris, vormgever Alex, business/strategisch consultant Merel en filosoof, ondernemer en mindfulness trainer Nicoline en virtual assistent Marijn.

5 likes

Your email address will not be published.