add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

voordelen van een digital nomad lifestyle

Digital nomad

De 7 voordelen van een digital nomad lifestyle

14 februari 2019

Tags: ,

Mijn eerste jaar als digital nomad zit er (ruim) op! Ik vind het nog steeds bizar als ik terugdenk aan afgelopen jaar, waarin ik al reizend een freelance-bestaan opbouwde en dat in één keer goed ging. Ik heb zoveel van de wereld kunnen zien, zoveel geleerd en zoveel geluksmomenten gehad. Daarom in dit artikel: de voordelen van een digital nomad lifestyle.

Lees ook: 6 nadelen van een digital nomad lifestyle

De wereld zien

Natuurlijk is de wereld zien het grootste voordeel van de digital nomad lifestyle. Zo ben ik sinds ik op 1 januari 2018 begon al in Kaapstad, Brussel, 2x Valencia, New York City, Montreal, Toronto, Sri Lanka en Malediven. Momenteel ben ik een maand in Lissabon, en voor de komende tijd staan Istanboel en Tel Aviv op de planning. Dan had met een vaste baan bijna niet gekund.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Eigen baas

Ik doe alleen maar werkzaamheden die ik leuk vind. Voordat ik ontslag nam bij mijn vaste baan, ben ik goed bij mezelf nagegaan wat ik het leukst vond om te doen. Dat bleek schrijven, social media en SEO te zijn. Dus daar ben ik me nog meer in gaan verdiepen en ontwikkelen, en die werkzaamheden bied ik nu als freelancer aan! Lees via deze link meer over mijn werk (ook als je mij wilt inzetten). Daarnaast ben ik op reis veel productiever, omdat ik alleen in de ochtend werk en weet dat ik daarna lekker op pad ga.

Lees ook: De dingen die ik niet wist voor ik ging freelancen

De automatische piloot doorbreken

Een van de grooste voordelen van een digital nomad lifestyle vind ik ook dat je de automatische piloot verbreekt. Op een nieuwe plek moet je alles opnieuw uitvinden. Waar is de supermarkt? Wat voor voedingsmiddelen hebben ze daar? Wat zijn de openingstijden van horeca? Hoe werkt het openbaar vervoer? Dat kost veel energie, maar het geeft ook energie. Want je komt er wel uit, en dat geeft een trots gevoel.

Inspiratie

Als ik in een nieuwe omgeving loop, krijg ik zoveel nieuwe inspiratie! Je leert over een andere cultuur, andere omgangsvormen, en ziet dat mensen gelukkig zijn met veel minder, of juist meer. Het leven zoals jij dat leeft is een manier, maar niet dé manier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Me-time

Thuis word je tijd gevuld door verplichtingen, afspraken met vrienden en familie, vaste sportdagen, etc. Zeker allemaal leuke dingen, maar daardoor blijft er niet zoveel tijd meer over voor me-time en de dingen jíj graag wilt doen. Ik probeer dat te voorkomen door ook thuis niet te ver vooruit te plannen, want ik vind ik spontane dingen het allerleukst. Maar op reis vallen al die dingen sowieso al weg, en heb je bergen met tijd voor jezelf! Heerlijk vind ik dat.

Nieuwe mensen ontmoeten

Maar natuurlijk ben je ook als je alleen reist meestal niet écht alleen. Zo zoek ik altijd een yogaschool op waar ik mensen ontmoet, spreek ik met mensen af die ik via Instagram ken, ontmoet ik gelijkgestemden in koffietentjes, en ga ik naar meet-ups via Facebook-groepen. Op reis staan mensen er over het algemeen meer meer voor open om met vreemden af te spreken dan thuis.

Lees ook: 4 tips om je thuis te voelen op reis

Mensen kunnen je komen opzoeken

Op reis heb ik meestal een vaste verblijfplaats. En daar kunnen mensen natuurlijk op bezoek komen! Ze hoeven dan alleen een vliegticket te betalen, want de accommodatie heb ik toch al betaald. Zo kwam vriendin Claudia me vorig jaar in Valencia opzoeken, en doet ze dat nu ook in Lissabon! Ook komt m’n vriend binnenkort een weekendje langs. Zo gezellig! Ik zorg dan altijd dan ik vooruit heb gewerkt, zodat we samen vakantie kunnen vieren.

Dit zijn de voordelen van een digital nomad lifestyle. Meer weten? Lees ook:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

11 likes

Your email address will not be published.