Is het veilig om als vrouw alleen naar Mexico te reizen?

Travel

De struggles van een solo reiziger (+ oplossingen!)

23 juni 2023

Tags:

Solo reizen is geweldig, maar het komt ook met een aantal struggles. Geen grote rampen, maar meer van die typische first world problems. Ga je bijvoorbeeld lekker luxe voor een hotelkamer of boek je toch een goedkoper hostel? In een hostel ontmoet je gemakkelijk mensen, maar misschien wil je ook wel even genieten van wat me-time en comfort. Lastig lastig! En zo zijn er wel meer struggles van een solo reiziger. In dit blog licht ik ze toe en deel ik mijn oplossingen!

Lees ook: Alles wat je wilt weten over solo reizen + tips

De struggles van een solo reiziger

Tip! Wil jij een keer alleen op reis, maar vind je het spannend of heb je geen tijd/zin om alles zelf uit te zoeken? Kijk dan eens naar mijn Valencia Solo Travel Guide – vol praktische tips & een volledig 3-daags programma!

Keuzestress

Het grote voordeel van alleen reizen, is dat je alles zelf kunt bepalen. Je hoeft met helemaal niemand rekening te houden! Maar, als je alles ineens zelf kunt bepalen, wat wil je dan eigenlijk? Zoveel opties kunnen nogal voor wat keuzestress zorgen. Gevolg: je gaat een half uur zitten twijfelen wat je nou het beste kunt doen.

Oplossing: ga naar buiten! Dit helpt bij mij altijd. Ik denk omdat een eerste stap dan gezet is, en je niet meer op je kamertje zit te denken. Eenmaal buiten bedenk je waarschijnlijk wel wat je wilt gaat doen, of je komt iets of iemand tegen waardoor een beslissing ineens al is gemaakt. Om deze reden zoek ik altijd voor een reis op Google Maps naar een yogaschool en fijn koffietentje in de buurt van m’n accommodatie. Dan kan ik daar in ieder geval altijd naar toe om te acclimatiseren.

Solo reizen

Alles alleen moeten betalen

Jup, als je alleen reist moet je ook alles alleen betalen. Dat is niet zo erg als je een bedje op een slaapzaal boekt, maar als je liever in privékamers slaapt wel. Bij veel hotels betaal je namelijk per kamer en niet per persoon. En in dat geval gaat je geld eigenlijk dubbel zo snel op! En datzelfde geldt natuurlijk voor een taxi, boodschappen, etc.

Gelukkig hebben steeds meer hotels eenpersoonskamers. En anders is het toch echt keuzes maken: hoe belangrijk is voor jou een eigen kamer? Voor mij heel belangrijk, dus ik geef daar graag iets meer geld aan uit. Op andere dingen bespaar ik weer! Zoals op luxe uit eten gaan of veel activiteiten doen.

Lees ook: Dankzij deze truc heb je altijd geld om te reizen

Rug insmeren met zonnebrandcrème

Je bent helemaal goed voorbereid naar het strand gegaan. Een hammamdoek, zonnebrandcrème, hoedje, boek, tijdschrift, water en snacks zijn allemaal ingepakt. Maar als je gaat liggen vraag je je ineens af: hoe smeer ik m’n eigen rug in? Om een wildvreemde nou vragen dat te doen…

Ik heb inmiddels een hele techniek om m’n eigen rug in te smeren. Komt-ie! Eerst met je rechterhand je linkerschouder insmeren en tegelijkertijd met je linkerhand je rechter elleboog aanduwen zodat je extra ver kunt reiken. Doe dat andersom ook. Daarna gaat je rechterhand onder de linkerarm door, om de onderkant van je schouderbladen in te smeren. Doe dat ook weer andersom. Daarna overal nog een beetje overal aaien en hopen op het beste.

Misschien makkelijker is het om een zonnebrandcrème in sprayfles te kopen, alleen moet je daarbij wel oppassen dat de crème tijdens het sprayen niet wegwaait.

Doen in Barcelona: naar het strand

Mensen ontmoeten

Tijdens mijn allereerste solo reis dacht ik dat ik de hele reis alleen ‘moest’ blijven. Want ik was toch alleen op reis? Wat was ik achteraf blij dat ik toch ja had gezegd op een uitnodiging van twee leuke meiden, die me vroegen een stukje met hun mee te reizen. Inmiddels weet ik dat dat juist een van de leuke onderdelen van alleen reizen is. Onverwachte, spontane momenten!

Toch ben ik niet van het soort zoveel mogelijk mensen ontmoeten. Ik ben gesteld op m’n privacy, me-time en vind het fijn m’n eigen plan te trekken. Daarom kies ik vaak voor een privékamer in een hostel. Zo heb je wel helemaal je eigen plekje, maar ook toegang tot een leuke club mensen en activiteiten. Maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om mensen te leren kennen. Denk aan de apps Bumble BFF en Meetup, of zoek naar een Facebook-groepen van een land of stad.

Foto’s maken

Hoe leuk alleen reizen ook is, het komt wel met een paar onhandigheden. Foto’s van jezelf maken is daar één van. Want je wilt natuurlijk niet thuiskomen met alleen maar foto’s van anderen, de natuur en hotspots; je wilt zelf ook wel eens op de foto. Maar hoe doe je dat? Met de tips in dit blog kun je leuke foto’s maken als je alleen reist.

Lees ook: Zo maak je foto’s als je alleen reist

Solo reizen: is het leuk om alleen naar Cinque Terre te gaan?

Alleen eten

Voor veel mensen is alleen eten nog wel een dingetje. Ikzelf vind het ’s avonds ook gezelliger om samen met iemand uit eten te gaan en anders gewoon zelf te koken – als ik die mogelijkheid heb. Overdag vind ik het alleen maar leuk om in m’n eentje buiten te deur te ontbijten of lunchen. Tip: neem altijd een boek en notitieboekje met pen mee. Zo heb je altijd wat te doen – naast mensen kijken!

Op zoek naar leuke bestemmingen voor een solo reis? Ik tip de volgende steden:

Meer blogs over solo reizen:

0 likes

Your email address will not be published.