Met de trein naar Genève, Zwitserland: de route, reistijd & kosten

Travel

Met de trein naar Genève, Zwitserland

15 november 2023

Tags: , , ,

Wil jij met de trein naar Genève, Zwitserland, reizen? Goed idee! Genève is goed bereikbaar met de trein. De snelste route vanuit Nederland gaat via Parijs, waar je moet 1x over overstappen. Maar dit is meteen een mooi moment om je benen te strekken! Lees in dit blog alles over de route, reistijd & kosten voor een Genève stedentrip met de trein.

Lees ook: Wat te doen in Genève: 6 originele activiteiten

Met de trein naar Genève, Zwitserland

Met de trein naar Genève reizen is ideaal. In tegenstelling tot met het vliegtuig hoef je niet super vroeg in te checken, maar kom je gewoon 15 minuten van tevoren op het station aan en stapt in de trein. In de trein is wifi, er zijn stopcontacten, een bistro waar je wat eten en drinken kunt kopen en je kunt af en toe je benen strekken. Daarnaast kom je eenmaal in Genève middenin de stad aan op station Genève-Cornavin. Dit scheelt weer flink wat reistijd ten opzichte van aankomen op het vliegveld. Tenslotte is met de trein reizen natuurlijk veel duurzamer dan vliegen. De trein is de meest duurzame vorm van reizen, dus je bent ook nog eens goed bezig. Tickets boek je gewoon via NS International.

Hoe lang duurt de treinreis naar Genève?

De treinreis van Amsterdam naar Genève duurt in totaal zo’n 07:17 uur. Een andere optie is opstappen in Rotterdam, vanaf daar duurt de treinreis naar Genève nog maar 06:32 uur!

Met de Eurostar (voorheen Thalys) reis je eerst naar Parijs. Dat duurt 03:23 uur. Daar moet je de metro van station Paris Gare du Nord naar station Paris Gare de Lyon pakken. Je pakt RER-lijn D richting Corbeil Essonnes, tot aan station Paris Gare de Lyon. Een metrokaartje kun je zelfs al aan boord van de trein kopen! Voor deze overstap heb je ongeveer een uur de tijd, dus dat red je makkelijk. Vanaf station Paris Gare de Lyon pak je de rechtstreekse trein naar Genève. Dit duurt 03:12 uur. Ik vond zelf dat de tijd van deze treinreis voorbij vloog, helemaal door de tussenstop in Parijs.

Je kunt bijvoorbeeld al om 06:13 uur de trein op Amsterdam Centraal Station pakken en om 13:30 uur in Genève aankomen! Een andere optie is een tussenstop van een of meerdere nachtjes in Parijs maken. Zo maak je er een dubbele stedentrip van!

Lees ook: 11x de leukste hotels in Parijs

Wat kost een treinkaartje naar Genève?

Een enkele treinreis van Amsterdam naar Genève kost vanaf €79. Weet wel: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper het is! Meestal kun je een ticket vanaf drie maanden van tevoren boeken. Doe dat ook, zodat je het meest voordelige tarief hebt. Zie je nog geen treinverbinding die er 07:17 uur over doet? Dan ben je waarschijnlijk te vroeg: zet een alarm voor 3 maanden voor je vertrekdatum.

Een internationale treinreis zoals de trein naar Genève kun je gewoon online boeken. Ga naar NS International, klik op ‘zoek treintickets’. Vul bij ‘van’ Amsterdam CS in en bij ‘naar’ Genève. Bekijk de verschillende tijdstippen en duur van de treinreizen, want hierdoor kan de prijs nogal verschillen. Je kunt het ticket ook vanaf het station bij jou in de buurt boeken, dat scheelt weer een keer in-en uitchecken. Een reservering voor een zitplaats is inbegrepen, en voor de tweede rit kun je zelfs een voorkeur opgeven voor het gangpad of aan het raam.

In de tweede klas zit je echt prima, maar wil je liever een grotere stoel en meer ruimte? Kies dan voor €60 per persoon extra een ticket in de eerste klas (genaamd Comfort of Standard 1ère). De voordelen hiervan:

  • Met Eurostar (de 1e rit) heb je toegang NS International Lounge op Amsterdam CS, en in de trein een ruimere zitplaats en snellere wifi.
  • Met TGV (de 2e rit) heb je toegang tot lounge in Parijs, en in de trein een ruime zitplaats en meer rust – eventueel zelfs een privé zitplaats.

Bekijk huidige tarieven van de trein tickets via NS International & boek je Genève stedentrip meteen!

Tip: reis je vanaf je woonplaats naar Amsterdam CS of een ander station in Nederland om daar op de trein naar Genève te stappen? Boek je ticket dan vanaf het station bij jou in de buurt, want dan betaal je maximaal €9 voor een enkele reis.

Wat te doen in Genève: 6 originele activiteiten

Genève stedentrip tips

Zin in een Genève stedentrip met de trein? Leuk! Hieronder nog een aantal handige tips voor het boeken:

» Op zoek naar een fijn hotel in Genève? Ik kan Aparthotel Adagio Genève Mont-Blanc aanraden. Dit hotel ligt op 5 minuten lopen van zowel het treinstation als Lac Léman. Lekker centraal dus! Daarnaast zijn alle kamers voorzien van een kitchenette of keuken, waardoor je zelf bijvoorbeeld een ontbijtje kunt maken. Scheelt weer in zo’n dure stad! En als je een beetje hoog zit, heb je een geweldig uitzicht op de stad.

» Handig: als je in een hotel of hostel in Genève slaapt, krijg je gratis een Geneva Transport Card. Met deze pas kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, zoals bussen, trams, boten en treinen.

» Lees in dit artikel 6 originele activiteiten in Genève.

» Leuk voor je eerste dag in Genève: een fietstour! Met de Genève e-bike tour ga je 2 uur met een local op pad, die je de mooiste plekjes en een aantal bekende bezienswaardigheden laat zien.

Benieuwd naar andere leuke treinreizen binnen Europa? Lees dan ook:

Meer leuke dingen om te doen in Genève, Zwitserland:

0 likes

Your email address will not be published.